14 Mayıs 2018 Engelsiz Açıköğretim Çalıştayı

Duyurular

  • Nasıl Öğrenci Olabilirim? Detaylar için tıklayın.
  • Üç Ders Sınav Sonuçları açıklandı. Detaylar için tıklayın.
  • 2018-2019 Uygulama Dersleri Öğrenci Kılavuzu için tıklayın.
  • “Engelsiz Açıköğretim” başlıklı kompozisyon yarışması sonuçları için tıklayınız.
  • “Kısa Film Yarışması” sonuçları için tıklayın.
  • “Engelsiz Açıköğretim” başlıklı kompozisyon yarışması için son katılım tarihi 11 Haziran 2018 Pazartesi günü. Detaylar için tıklayın.
  • “Engelsiz Açıköğretim” başlıklı kısa film yarışması için son katılım tarihi 10 Mayıs 2018 Perşembe günü. Detaylar için tıklayın.
  • Önemli Duyuru: 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 26-27 Mayıs 2018 tarihine alındı! Detaylar için tıklayın!
  • 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı Sınav sorumluluk ünitelerine buradan ulaşabilirsiniz.
  • İşitme engelli öğrencilerimiz için sitemize anlık çeviri yapan Engelsiz Çeviri uygulaması eklenmiştir. Uygulamayı sağ üstte yer alan el işaretini tıklayarak kullanabilirsiniz!
  • Açıköğretim Destek Sistemi ile Canlı destek hafta içi her gün 09:00–12:00 ve 14:00–17:00 arasında!
  • Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi “Görme ve İşitme Engelliler Türk Halk Müziği Topluluğu "ANADOLUDAN TÜRKÜLER" Konseri 4 Aralık 2017 Saat:19:00'da Yunusemre Kampüsü AKM'de! yapıldı. Konser Kaydı için tıklayın.
  • Anadolu Üniversitesi “Engelsiz AÖF” İle 30 Kasım-3 Aralık 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Engelsiz Yaşam Fuarındaydı! Detaylar
  • Canlı Dersler Başladı, Siz de katılmak için AÖF Anadolum'a giriş yapabilirsiniz.
  • AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ ÖDEV/PROJE Hakkında Daha Detaylı Bilgi almak İçin BURAYA Tıklayabilirsiniz
Canlı Destek Görseli

Canlı Destek

Hafta içi her gün
15.00 - 16.00 saatleri arasında canlı destek alabilirsiniz.

Giriş

Kılavuzlar

Sıkça Sorulan Sorular

1. KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

CEVAP: Kayıt tarihleri ile ilgili detayları bilgilere http://anadolu.edu.tr/acikogretim/acikogretim-akademik-takvim/turkiye-programlari-akademik-takvim adresinden ulaşabilirsiniz.

2. ENGELİ ÖĞRENCİLERDEN DÖNEM ÖĞRETİM GİDERİ ALINIYOR MU?

CEVAP: Bakanlar Kuruluğu Kararına göre ve Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararının gereğince engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrencilerden Dönem Öğretim Gideri alınmamaktadır.

3. ENGEL RAPORUMU BÜROYA NE ZAMAN TESLİM ETMELİYİM?

CEVAP: 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı kayıt işlemleri aşamasında internetten başvuru yaptıktan sonra dönem öğretim gideri miktarını ödemeden AÖF bürolarımıza engel raporunuz ile gitmeniz gerekmektedir.

4. ENGELLİ ÖĞRENCİLERE VERİLEN HİZMETLERDEN YARARLANABİLİR MİYİM?

CEVAP: Açıköğretim Sistemine kayıtlı engelli öğrenciler başvurmaları halinde öğrenci kılavuzunda belirtilen hizmetlerden yararlanabilirler.

5. YENİ KAYIT ÖĞRENCİLERİ DERS EKLE-SİL İŞLEMİ YAPABİLİR MİYİM?

CEVAP: Programa ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırdığı öğretim yılına ait yarıyılların tüm derslerini almak zorunda olup bahar ve güz dönemlerindeki ders atamaları Açıköğretim Sistemi tarafından yapılmaktadır. Dolayısıyla, öğrencilerimizin ilk öğretim yılında tüm dersleri doğrudan sistem tarafından atanmış olacak.

6. ÖSYS İLE HANGİ BÖLÜMLERİ TERCİH EDEBİLİRİM, HERHANGİ BİR ÖN KOŞUL VAR MI?

CEVAP: Açıköğretim Sisteminde yer alan programların özel koşullarına http://www.osym.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

7. AYNI ANDA İKİ PROGRAMA KAYIT OLABİLİR MİYİM?

CEVAP: Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilerin ara sınav ve dönem sonu sınavları Cumartesi-Pazar günleri yapılmaktadır. Cumartesi-Pazar günleri öğrenci sadece bir programa ait derslerden sınava girebileceğinden, aynı anda iki programa kayıt yaptırabilmesi mümkün olmamaktadır.

8. KAYITLARDA DÖNEM ÖĞRETİM GİDERİ VE KATKI PAYI ÖDEYECEK MİYİM?

CEVAP: 5/6/2013 tarih ve 13 sayılı Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı gereğince engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrencilerden Dönem Öğretim Gideri ve 2016/2017 bahar döneminden itibaren katkı payı alınmaz. Bu öğrenciler durumlarını Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirmelidir.

9. GEÇMİŞ DÖNEME AİT KATKI PAYI ÜCRETİNİN İADESİNİ ALABİLİR MİYİM?

CEVAP: Bakanlar Kurulunca 17/10/2016 tarihinde 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, 3 üncü ve 10 uncu maddelerdeki hükümler saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı payı alınmaz.Yürürlüğe girdiği tarihten itibaren geçerli olup , geçmiş döneme ait ödemiş olduğunuz katkı payı ücret iadesini talep edemezsiniz.

10. ZORLANDIĞIMIZ DERSLERDEN MUAFİYET TALEP EDEBİLİYOR MUYUZ?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Ders Transferi ve Muafiyet Esaslarının 1. maddesinde; "Öğrenci, herhangi bir yükseköğretim kurumundan aldığı ve başardığı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I–II, Türk Dili I–II ve Yabancı Dil I–II dersleri için ders transferi ve/veya muafiyet talebinde bulunabilir. Bu dersler dışındaki ders transferi ve/veya muafiyet talepleri dikkate alınmaz." denilmektedir. Yukarıda adı geçen derslerin dışında kalan derslerin ders muafiyetinin yapılması mümkün olmamaktadır.

11. PUANLAMA SİSTEMİNDE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜR ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME SİSTEMİNDEN MUAF YAPMANIZ MÜMKÜN MÜDÜR?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin (Anadolu, Atatürk ve İstanbul) ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/11/2015 tarihli ve 8/6 sayılı kararıyla kabul edilen, 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı; 22/12/2016 tarihli ve 9/5 sayılı ve 03/01/2017 tarihli ve 1/10 sayılı kararlarıyla değişiklik yapılan; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarının 4. maddesi; "Çoktan seçmeli sorulardan oluşan test sınavlarında beş şıklı olarak hazırlanan her bir test için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılır. Elde edilen sonuç ile bir sorunun puan değeri çarpılarak sınav notu hesaplanır. Sınav notu sıfırın altındaysa bu not sıfır olarak kabul edilir." şeklinde düzenlenmiştir. Belirtilen hususlar göz önünde bulundurulduğunda bu konuda yapılacak herhangi bir işlem yoktur.

12. AÇIK UÇLU SORULAR HANGİ PROGRAMLARDA VARDIR?

CEVAP: 6 Programda 12 ders için geçerlidir. Açık uçlu sorular sadece ilgili dönemin ara sınavında sorulmaktadır. Sorulara verilen yanıtlar 4 yanlışın bir doğruyu İptal etmesi durumuna dahil değildir.

Ayrıntılı bilgiye Açık Uçlu Sorular Web Sayfası Adresi:http://acikuclu.anadolu.edu.tr ulaşabilirsiniz.


PROGRAM ADI DERS ADI YARIYIL DERS ADI YARIYIL
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK NESRİ 7.Yarıyıl ÇAĞDAŞ TÜRK ROMANI 8.Yarıyıl
SOSYOLOJİ TÜRKİYE’DE SOSYOLOJİ 7.Yarıyıl TÜRK SOSYOLOGLARI 8.Yarıyıl
TARİH YAKINÇAĞ AVRUPA TARİHİ 7. Yarıyıl HUKUK TARİHİ 8.Yarıyıl
FELSEFE ESTETİK VE SANAT FELSEFESİ 7. Yarıyıl ÇAĞDAŞ FELSEFE 8.Yarıyıl
İKTİSAT FİNANSAL EKONOMİ 7.Yarıyıl İKTİSADİ BÜYÜME 8.Yarıyıl
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ ODALAR BÖLÜMÜ YÖNETİMİ 7.Yarıyıl TERMAL VE SPA HİZMETLERİ 8.Yarıyıl
13. ÖDEV/PROJE HANGİ BÖLÜM VE DERSLERDE UYGULANMAKTADIR?

CEVAP: 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Döneminde uygulanmaya başlanan Ödev/Proje olarak adlandırdığımız bu sistemde, öğrencilerimiz dönem boyunca yaptıkları çalışmaları iki aşamada sisteme yüklemektedirler. İlk aşamada bir araştırma raporunun giriş, özet ve kaynakçasını; ikinci aşamada ise araştırma raporunun tamamını sisteme yüklemeleri gerekmektedir.


PROGRAM ADI DERS ADI YARIYIL
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI EDEBİ METİN İNCELEMELERİ 7.Yarıyıl
SOSYOLOJİ SOSYOLOJİDE ARAŞTIRMA VE UYGULAMALAR 7.Yarıyıl
TARİH TARİH İNCELEMELERİ 7. Yarıyıl
FELSEFE FELSEFESİ ARAŞTIRMA VE YAZI 7. Yarıyıl
14. ÖĞRENME ORTAMLARINIZ NELERDİR?

CEVAP: Açıköğretim Fakültesi 4 boyutlu hizmetten oluşmaktadır; Basılı ders malzemeleri, Televizyon ve Radyo Programları , Akademik Danışmanlık , Öğrenci İşleri ve Sınavlar. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi öğrencileri için hazırlanan ders malzemelerini ekampus.anadolu.edu.tr adresinden bulabilirsiniz. Ünite tabanlı paylaşılan ders kitaplarının PDF halleri , ünite özetleri , sesli kitap ve özetler , yaprak test ve deneme sınavları , çıkmış sınav soruları konu anlatım videoları , animasyonlu dersleri bulabilirsiniz.

15. DERSİMDE ÖNCEKİ YILLARA AİT SORULAR YAYINDA DEĞİL, ÇIKMIŞ SINAV SORULARINA NASIL ULAŞABİLİRİM?

CEVAP: Çıkmış sınav soruları kitabınızın basım tarihiyle uyumlu olacak şekilde sunulmaktadır. Bu nedenle içerikten kaynaklanabilecek uyumsuzluğun siz öğrencilerimiz için problem yaratmaması için kitap basım tarihinden önceki yıllara ait sorular yayında değildir.

16. BAŞARI NOTU NEDİR, NASIL HESAPLANIYOR?

CEVAP: Başarı Notu, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır. Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınav, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur. Açıköğretim Sisteminde yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak Başarı Notu hesaplanır. Örneğin, bir dersin ara sınavından 70 ve dönem sonu sınavından 80 aldığınızı varsayalım. Bu durumda, ara sınavdan 21 puan ve dönem sonu sınavından 56 puan almış olacaksınız. Başarı notunuz ise, 21+56= 77 olacaktır. Şunu belirtmekte fayda var: Bu hesaplama, ödev, uygulama, proje vb. olmayan dersler için geçerlidir.
https://aosdestek.anadolu.edu.tr/soru/234

17. İLETİŞİM ADRESLERİNİZ NELERDİR?

CEVAP:
1. engelsizaof@anadolu.edu.tr e-posta adresi
2. https://aosdestek.anadolu.edu.tr/ Açıköğretim destek hizmetinden Açıköğretim Sistemi ile ilgili sorularınıza cevap bulabilir, Canlı destek hizmeti ile hafta içi her gün 09:00–12:00 ve 14:00–17:00 arasında soru sorabilirsiniz.
3. 0850 200 46 10-19 (9 hat) ile 7/24 Etkileşim Merkezi
4. https://www.facebook.com/AOFAnadolumFacebook adreslerinden ulaşabilirsiniz.